MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.6.2017

Kuře na estragonu

Estragon má sice původ ve střední a jihozápadní Asii, ale dnes je vyhlášenou bylinkou používanou ve francouzské kuchyni.

Listy estragonu mají jemnou hořkosladkou kořeněnou chuť. Používá se k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, do omáček, při nakládání zeleniny, k přípravě estragonové hořčice, při nakládání okurek, do čínských a francouzských pokrmů, k rýži a vařeným rybám, do salátů, polévek a marinád.

Jako koření se používají čerstvé i sušené listy, často spolu se stonky. Pokrmům dodává pikantně trpkou příchuť.

Suroviny

Máslo 60 g
Olivový olej 1 lžíce
Kuřecí prsíčka 1 kg
Jarní cibulka 2 ks
Řecké bylinky 1 malá lžička
Suché bílé víno 60 ml
Smetana 125 ml
Estragon 1 lžička
Sůl dle chuti

Postup přípravy

Na velké pánvi při střední teplotě rozpustíme máslo, do kterého vložíme kuřecí prsíčka a smažíme je tak dlouho, dokud nezhnědnou a nepropečou se. Občas prsíčka obrátíme, aby byly opečené z obou stran rovnoměrně.

Když jsou propečené, přidáme jarní cibulku, řecké bylinky a osolíme dle chuti.

Chvilku restujeme, poté přidáme víno, smetanu a estragon. Smažíme další 2 minuty a přeléváme prsíčka omáčkou.

Prsíčka podáváme se zeleninou vařenou v páře.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Ján Novák RENO H&N, stavební a malířská firma

Malířské natěračské a lakýrnické práce * Oprava světlíků a střech - rekonstrukce * Stavební, zednické a bourací práce * Zateplení objektů, hala a RD * Výškové práce - spáry, nátěry * www.renohn.cz

MUDr. Karel Urban – Studio ZDRAVÍ v Ústí nad Labem

Studio ZDRAVÍ má dlouhodobě velmi dobré výsledky v těchto dvou oblastech:
Hubnutí pod kontrolou - trvalá a komfortní redukce váhy
Řešení závislosti na tabáku - s využitím nejmodernějších postupů
Tel.: 775 346 712, e-mail: szul@seznam.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

I o prázdninách je v muzeu hezky, Letní čítárna 18. – 21. července

Většina z nás o letních prázdninách utíká z města k vodě, do přírody. Vyhledává stinná zákoutí, odpočinek. Třeba posezení ve stínu lípy, s něčím k pit

Post

Samice supa himálajského se stará o cizí mládě

Supy himálajské chová Zoo Ústí nad Labem od roku 2003, přičemž první pokus o hnízdění proběhl v roce 2007. Samice pak snášela vejce pravidelně každý r

Post

RunTour v Ústí ovládli Saji Abdelkabír a Tereza Čapková

Maročan Saji Abdelkabír žijící dlouhodobě v České republice obhájil vítězství z loňské RunTour v Ústí nad Labem a zatím na severu Čech nenašel přemoži

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.renohn.cz www.szul.cz