MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Unikátní odchov v ústecké zoo - korovec mexický

Po loňském úspěšném odchovu kajmánků malých se Zoo Ústí nad Labem může pochlubit dalším významným mládětem. A opět se jedná o ojedinělý odchov celoevr

Post

Frýdek-Místek ztratil vedení a v domácím prostředí podlehl Ústí

Domácí začali skvěle, jelikož se v páté minutě prosadil David Kofroň. Ve druhé třetině ovšem hosté srovnali a do třetí dvacetiminutovky se šlo za stav

Post

Ústí doma na favorita z Budějovic nestačilo

Ústí v domácím prostředí nedokázalo Motor porazit, a tak body putují do Českých Budějovic. Zápas rozhodla individuální nedisciplinovanost a mnoho stře

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA