MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Ústí na úvod sezóny slaví výhru nad Sokolovem

V úvodním kole FNL fotbalisté Ústí nad Labem slaví tříbodový zisk. Po výhře 2:1 nad Sokolovem tak v útrobách Městského stadionu panovala výborná atmos

Post

Fotografové, uzávěrka soutěže na téma Českého středohoří se blíží

Šikovní fotografové obdivující krásy Českého středohoří, zpozorněte. Blíží se totiž uzávěrka 7. ročníku soutěže Život a cestovní ruch v Českém středoh

Post

Ústecká zoo se jako jediná v Česku dočkala mláďat nosálů bělohubých

Zoo Ústí nad Labem začala v roce 2016 chovat nosály bělohubé, kteří se v evropských zoologických zahradách často nevyskytují.

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA