MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

Doporučujeme

Ján Novák RENO H&N, stavební a malířská firma

Malířské natěračské a lakýrnické práce * Oprava světlíků a střech - rekonstrukce * Stavební, zednické a bourací práce * Zateplení objektů, hala a RD * Výškové práce - spáry, nátěry * www.renohn.cz

MUDr. Karel Urban – Studio ZDRAVÍ v Ústí nad Labem

Studio ZDRAVÍ má dlouhodobě velmi dobré výsledky v těchto dvou oblastech:
Hubnutí pod kontrolou - trvalá a komfortní redukce váhy
Řešení závislosti na tabáku - s využitím nejmodernějších postupů
Tel.: 775 346 712, e-mail: szul@seznam.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

I o prázdninách je v muzeu hezky, Letní čítárna 18. – 21. července

Většina z nás o letních prázdninách utíká z města k vodě, do přírody. Vyhledává stinná zákoutí, odpočinek. Třeba posezení ve stínu lípy, s něčím k pit

Post

Samice supa himálajského se stará o cizí mládě

Supy himálajské chová Zoo Ústí nad Labem od roku 2003, přičemž první pokus o hnízdění proběhl v roce 2007. Samice pak snášela vejce pravidelně každý r

Post

RunTour v Ústí ovládli Saji Abdelkabír a Tereza Čapková

Maročan Saji Abdelkabír žijící dlouhodobě v České republice obhájil vítězství z loňské RunTour v Ústí nad Labem a zatím na severu Čech nenašel přemoži

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz www.renohn.cz www.szul.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz